پاشنیان به مواضع جمهوری آذربایجان اعتراض کرد-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

پاشنیان به مواضع جمهوری آذربایجان اعتراض کرد

نخست وزیر ارمنستان به مواضع اخیر جمهوری آذربایجان اعتراض کرده و آن ها را به ضرر مذاکرات صلح دو کشور دانست.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۲۴ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 14
کد خبر: ۲۲۳۲۶۴

به گزارش راهبرد معاصر، «نیکول پاشینیان»، نخست وزیر ارمنستان گفت، بیانیه‌های اخیر جمهوری آذربایجان را برای مذاکرات صلح دو کشور مضر می‌داند.

 

«الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان روز چهارشنبه در مصاحبه با شبکه‌های تلویزیونی داخلی گفت: «پس از جنگ دوم قره باغ، کاملا اوضاع را زیر نظر داشتیم.» علی اف اظهار کرد:«در تلاش بودیم تا این موضوع را به ارمنستان بفهمانیم که هر لحظه می‌توانیم عملیات انجام دهیم.» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان ادامه داد:«به نظر من این باید درس عبرتی نه تنها برای ارمنستان، بلکه برای دیگران باشد که نمی‌توان با زبان تهدید با ما صحبت کرد.» او همچنین تاکید کرد که نیروهای کشورش قصد ندارند از مناطقی که در ضمن جنگ‌های سالهای 2021 و 2022 با ارمنستان تصرف کردند خارج شوند.

 

نیکول پاشینیان در بیانیه‌ای اظهار کرد: «من بیانیه‌های اخیر جمهوری آذربایجان را ضربه‌ای جدی به فرآیند صلح ارزیابی می‌کنم. در فرآیند ترسیم مرزها موضوع ایجاد یک مرز نیست بلکه بر این مبنا است که کمیسیون‌های تعیین مرز ما، مرزهایی که در زمان اعلامیه آلماتی (امضا شده در دسامبر 1991) موجود بود را بازیابی کنند. البته جمهوری آذربایجان در حال گذراندن کارزار انتخابات است اما ما بیانیه‌های اخیر آنها را به منزله ادعای ارضی نسبت به ارمنستان ارزیابی می کنیم.»

 

این دو کشور همسایه در آستانه توافق صلح قرار گرفته اند و اخیرا مقام‌های دو کشور مواضعی را در حمایت از پیشبرد مذاکرات صلح اتخاذ کردند هرچند که هنور سران باکو سیگنال‌های منفی ارسال می‌کنند.

 

«آرمن گریگوریان» دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان روز سه شنبه گفت که ایروان موافقت خود را با دیدار با باکو در قالب سه جانبه در واشنگتن اعلام کرده است.

 

گریگوریان به تلویزیون دولتی ارمنستان گفت: «ایروان موافقت خود را با برگزاری نشستی در واشنگتن اعلام کرده است. زمانی که همه طرف‌ها به توافق نهایی دست یابند، ارمنستان آماده حضور در این نشست است.»

 

یک مقام ارشد جمهوری آذربایجان هم اخیرا گفت که هیچ مانع جدی برای انعقاد پیمان صلح با ارمنستان وجود ندارد.

 

الهام علی اف در اولین روز سال ۲۰۲۴ گفت: «رهبری ارمنستان باید از درس‌های تاریخی نتیجه‌گیری درستی بگیرد و به گونه‌ای رفتار کند که ما را خشمگین نکند.»/ فارس

ارسال نظر